Energiezone

Wat is een zonnepaneel?

Energie wordt opgewekt in het midden van een PV-systeem (Photo Voltaic system). De omzetting van licht naar elektrische spanning heet een fotovoltaïsche reactie. Een PV-systeem kan het beste worden geïnstalleerd, bedraad en bedraad op het paneel, dat vervolgens bedraad en bedraad wordt. Er wordt gezegd dat het monokristallijne en polykristallijne cellen zijn.

Hoe werkt een zonnepaneel

 

Wanneer zonlicht op silicium valt, absorbeert het silicium een ​​deel van de lichtenergie. De rest van het zonlicht warmt het silicium slechts op. Het atoom bestaat uit silicium, verandert als ze de lichtenergie opneemt; negatieve deeltjes die normaal bij de tomen blijven (elektronen), kunnen dan vrij gaan bewegen. Als je twee siliciumbatterijen hebt, kun je meer stroom in de minpool van een batterij stoppen. Als je silicium koopt (naast minpool), zul je enkele van de woorden vinden die je hebt toegevoegd, je hebt er negatieve informatie over en ze gaan open. Het siliciumcellicht vind je terug in fijne metalen onderdelen (zilver). Said is verbonden met de achterzijde van de siliciumaag, waar aluminium met zilver est is aangebracht. Bij deze gaan naar een zameldoos en hiërarch zijn 2 kabels aangesloten. Een met een pluspool de ander met een minpool. Deze kabels staan ​​vermeld in de volgende panelen en zijn verbonden (strings) met dezelfde woorden als waarin ze worden opgeslagen wanneer ze worden gebruikt.

Hoe werkt een omvormer

 

Houd er rekening mee dat de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. De spanning van een zonnecel is namelijk te laag om bruikbaar te zijn: slechts een halve Volt. Bovendien is dat gelijkstroom, terwijl het elektriciteitsnet wisselstroom kent (230 Volt). Door veel zonnecellen in serie te schakelen, neemt de spanning toe, afhankelijk van het type paneel. De omvormer maakt er vervolgens 230 Volt wisselstroom van. Door middel van een kabel vindt de aansluiting op het elektriciteitsnet plaats, dit gaat via een stopcontact of stopkast. Het gebruik van een stopcontact of stopkast is afhankelijk van de grootte van het systeem.

Zonnepaneel

Premie zoeken 

 

Vlaanderen

  • Overheid

www.energiesparen.be

  • Distributienetbeheerder

www.fluvius.be

Brussel

  • Overheid

leefmilieu brussel.brussels